Műszaki egyetemi felkészítő képzés

Molnár István  » Egyéb »  Műszaki egyetemi felkészítő képzés
0 Comments

Ez az év legkevésbé alakult úgy, ahogy sokan terveztük. A tanév második fele gyakorlatilag átszerveződött és digitális módszerekkel készültek az év végi vizsgákra a tanulók és tanáraik.

Valljuk be őszintén, kiestünk sokan a rutinból, a napi tanulás átszerveződött, ezt az akadályt pedig mindenki más mértékben, több-kevesebb sikerrel vette. Szeptembertől pedig egyetemen folytatod a tanulmányaidat a sikeres felvételit követően. Mit érdemes kezdeni ezzel a helyzettel, milyen lehetőségeid vannak? Olvass tovább és tudd meg!

Én annak idején gimnáziumba jártam, ott szereztem meg az érettségimet. A gimi után egyetemre mentem, gépészmérnöki szakra. Az első félévben azt tapasztaltam, hogy az általános tárgyakkal (matematika, fizika, kémia) elboldogulok, de sok volt az olyan tantárgy, ami a műszaki ismereteket alapozta meg, ami ismerjük be őszintén, egy mérnöki szak esetén nagyon fontos. Ezek a tárgyak alapozták meg a későbbi mechanikai, technológiai és szakirányos tárgyakat. Nagyon sok energiát kellett belefektetnem abba, hogy a sok új ismeretet el tudjam sajátítani, sokkal többet, mint például azoknak, akik szakközépiskolából, technikumból érkeztek és ezek nagy részét már középiskolában tanulták. Igaz, nekik a matek és a fizika volt nehezebb, mint nekem.

Most mondhatnád azt, hogy élet bizony kemény és majd legyőzöd ezeket az akadályokat is, ahogy az érettségit és felvételit is legyűrted, vagy előre készülhetsz ezekre az akadályokra, így amikor meg kell szoknod egy új környezetet, új embereket kell megismerned, újra kell szervezni az életed az egyetemen, akkor kevesebb energiabefektetéssel is tudod teljesíteni majd a tárgyakat.

Én ehhez kívánok neked segítséget nyújtani az egyetemi előkészítő képzéssel. Egy olyan tanfolyamot állítottam össze, amely a műszaki ábrázolás, a mechanika és az anyagismeret témaköréből válogatott össze olyan témaköröket, amelyekkel képbe kerülhetsz a tantárgyakkal, megalapozhatod a későbbi egyetemi tanulmányaid sikerét, függetlenül attól, hogy a műszaki pálya melyik szegmensét szemelted ki (gépészet, építészet, környezetvédelem, stb).

A képzés során hetente egy alkalommal fogunk találkozni 2×45 percre személyesen vagy online módon. Az egyetem után közel tíz éven keresztül dolgoztam a középfokú műszaki képzésben oktatóként és vizsgáztatóként, jelenleg pedig egy egyetemen oktatok mechantronikai mérnököket és műszaki menedzsereket. Így pontosan tudom, hogy mik azok a hangsúlyok, amelyekkel könnyebben fogod venni az akadályokat. A képzés során sok gyakorlati példát fogok neked mutatni, hogy megértsd például azt, hogy miért kell tudnod 3×3 mátrixok sajátértékvektorát felírni. Ezekre a gyakorlati példákra, a tapasztalatom szerint, nem jut elegendő idő az órákon és amikor nem tudjuk azt, hogy valamit miért fontos megértenünk, akkor azt sokkal nehezebben tudjuk megtanulni.

Minden héten fogsz kapni gyakorló feladatokat, amelyekkel otthon meg tudod mérni, hogy mennyire értettél meg mindent az órán, esetleg kérdések merülnek fel benned, amit a következő alkalommal meg tudunk beszélni.

Ha bírod a tempót és szeretnéd, akkor tudunk sűríteni az időpontokon és részletesebben is meg tudunk ismerkedni egy-egy területtel, ez rajtad áll. Az alapképzés 18 órából áll.

A képzés a június 15-i héten indul heti 2×45 perc óraszámmal és kilenc héten keresztül tart az augusztus 10-i hétig.

Ha kedvet kaptál a képzéshez, visszarázódnál a régi kerékvágásba, felkészülnél a nehézségekre, akkor keress bátran!

A képzés leírása

Fel szeretnék készülni az egyetemre, érdekel a képzés!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ellenőrzés *

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .